Persian Reports of Woman Post

فوزیه کوفی

2024-05-17 04:09

فوزیه کوفی زنی از سرزمین لعل‌ و لاجورد افغانستان . او که زاده‌ی سالِ ۱۹۷۵ ولسوالی کوف‌آب بدخشان است؛ در یک خانواده‌ی بزرگ و سیاسی چشم به دنیا گشوده است.

خانم کوفی یکی از چهره‌های شناخته‌‌شده‌ی حقوق بانوان افغانستان به شمار می‌رود و نقش فعالی را در تصویب قوانین حمایت‌کننده برای زنان و کودکان، از جمله قانون منع خشونت علیه زنان در افغانستان را بازی کرده است.


فوزیه کوفی دو مدرک کارشناسی در بخش‌های حقوق و علوم و سیاسی و مدیریت تجارت و دو سند ماستری نیز در بخش‌های مدیریت تجارت و روابط بین‌الملل دارد.

او که نخستین دخترِ با سواد خانواده‌اش بوده، اولین چهره‌ی سیاسی زن در صحنه‌ی سیاست افغانستان نیز بوده است.

خانم کوفی که نوزدهمین فرزند از بیست‌وسه فرزند خانواده‌اش است، مادر دو دختریست که پدرشان دو دوسال پس از ازدواج در زندان طالبان جان داده است.

او در سمت‌های مسوول بخش حمایت از کودکان در دفتر یونیسف در افغانستان، نماینده‌ی مردم بدخشان، عضو مجلس نماینده‌گان این کشور، رئیس کمیسیون امور زنان، رئیس کمیته‌ی حقوق بشر اتحادیه بین‌الپارلمانی که برای حقوق اعضای پارلمان‌ها در سراسر جهان فعالیت دارد و یکی از اعضای هیأت مذاکره کننده‌ی صلح افغانستان؛ ایفای وظیفه نموده و نیز رهبر جریانی زیر نام موج تحول بوده است.

فوزیه کوفی که آغازگر و شکننده‌ی مرزهای زیادی بوده؛ تلاش هایش برای رسیدن به صحنه‌ی سیاست و آنچه یک بخش عظیمی از زنان افغانستان از آن محروم بوده را، جایِ پایِ برای زنان و دختران دیگر عنوان می‌کند.

او برای آنچه تلاش و فعالیت در بخش حمایت از حقوق بانوان و کودکان، نقش سیاسی او برای تأمین صلح در کشورش و تعهد و پشتیبانی‌اش از آموزش زنان عنوان می‌شود، جوایز متعدد جهانی از جمله: جایزه‌ی یکی از «پنجاه رهبر بزرگ جهان» از سوی مجله امریکایی «فورچن»، جایزه‌ی «رهبران نوظهور جهانی» از سوی «شورای اقتصاد جهان»، لقب «پنجاه زن با فکر جسور» از سوی «شورای اتلانتیک»، جایزه‌ی «تنوع و توسعه پایدار» از سوی بنیاد «خانه‌ی آسیا»، جایزه‌ی حقوق بشر شورای وکلای اسپانیا، جایزه‌ی «آنا پولیتکوفسکایا» از سوی «سازمان زنان در جنگ» و جایزه‌ی «قهرمان سال ۲۰۲۱» از سوی بنیاد امریکایی «پت تیلمن» را کسب کرده است.


او که همواره بر تلاش‌های بی وقفه‌اش در امر مبارزه با هر نوع بی عدالتی و محرومیت و محدودیت در برابر زنان افغانستان تاکیده کرده، حالا حمایت‌اش از حرکت «ومن پوست» را نیز اعلام داشته و هماهنگ با این حرکت، قصدِ پیشروی و هم‌صدایی با زنان افغان را دارد.

حرکت «ومن پوست» در تلاش است تا با استفاده از چهره‌های تاثیرگذار داخلی و خارجی، و استفاده از نفوذ آنان در راستای حمایت از زنان و تأمین حقوق اساسی آنان، نقش فعال و مؤثری را ایفا کند.